17 Eyl 2008

BURSA - Uludağ

Türkiye'nin 5'inci büyük kenti olan Bursa ilimizin en büyük yükseltisi 2543m ile Uludağ'dır. Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, şifalı suları, yaz ve kış turizminin yoğunlaştığı yerlerdendir. Bursa, benzerlerine az rastlanır bir kültür ve tarih mirasına sahiptir. Bursa sınırları içinde iki önemli göl bulunmaktadır. Bunlardan biri Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü ve bir diğeri de Ulubat gölüdür.

Uludağ'ın güney yamaçlarından doğan ve yine Uludağ'dan kaynaklanan birçok küçük dere ile beslenen Nilüfer çayı Bursa Ovasını sular. Bursa,Uludağ'ın yamaçları boyunca kurulmuş ve gelişmiştir. Bursa'nın 36 km güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Kayak mevsimi normalde Aralık ile Nisan ayları arasıdır. Dağdaki pistlerin toplam uzunluğu 20 km'yi bulmaktadır.

Normal kış koşullarında kar yüksekliği 3 metreyi bulur. Mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar özelliği gösterir. Kayak dışında snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleride bulunmaktadır. Uludağ Milli parkına hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşım sağlanabilmektedir. Kayak Merkezi Bursa'ya 40, havaalanına 60 dakikadır. Bursa kent merkezinden (Tophane-eski garajlar) minibüs bulunabilir. Teleferik, Bursa'nın ilin'de teleferik Kadıyayla ve Sarıalan arasında karşılıklı olarak çalışmaktadır. Sarıalan'a 20 dakikada çıkar. Yalnız, kayak takımlarını teleferikle taşımak yasaktır. Ayrıca,Uludağ'da pekçok konaklama tesisi'de bulunmaktadır.

3 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Hayirli Gunler Aydinlik Neseli Huzurlu Saglikli ve Bol Bereketli Gunler Dilerim,Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun Saygilarımla

Gonuller birdir dunyalar ayri olsa da. Arkadasliklar,sevgiler,asklar yalan olsa da umrumda degil dunya yansada biz dostu unutmayiz dost uzakta olsada.

ASKIMA GUNAH DEGMESIN

Ey sevgili duy sesimi Ask bahcesinin icine dustum ben...
Gonul bagindan guller derdim ben..
Oyle masum ki askim ...
Gunah surmesin diye ellerini ...
Kirletmesin diye gullerini...
Tekrar gonul bagina serdim ben...

Alinti:Ana Kokusu
http://siir.roots.gen.tr/SiirGoster.html?siir=125648

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Cumanız Mübarek Olsun Aydinlik Neseli Huzurlu Saglikli ve Bol Bereketli Gunler Dilerim,Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun
Üç şey kardeşlik sevgisini sâfileştirir: Selâm vermek, mecliste yer vermek, sevdiği isim ile onu çağırmak.Hz. Ömer

SABIR

Sabrin kendisi acidir ama
meyvesi tatli mi tatlidir
Insani kederden koruyan
sabirla suslu aklidir
Bu bekleyislerde kim bilir
Ne hikmetler saklidir
Her sey ALLAH'in takdiri
O her zaman hakli mi haklidir
Zorluklara sabreden yigit kisi
mahserde kosan bir atlidir
Cennet semalarinda ucan
melekler gibi kanatlidir

Alinti:Timur İlikan
http://www.siirci.net/siir.php?kid=11

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

AILENIZLE VE SEVDIKLERINIZLE BIRLIKTE RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU,YUREGINIZ UMUTLU,UMUTLARINIZ ATLI,SEVDANIZ KANATLI,MUTLULUGUNUZ KATLI,SOFRANIZ TATLI,MEKÂNINIZ TAHTLI,OMRUNUZ BAHTLI,YUVANIZ BEREKETLI OLSUN,DAMAGINIZI,RUHUNUZU VE CEVRENIZI TADLANDIRAN,GERCEKTEN GUZEL VE BEREKETLI BIR BAYRAM DILERIZ.

SADAKAT

sevene

Sevgi sevileni kendinde hissetmek,
Ona sen derken utanmak,
Iki ayri beden ama tek yurek olmak
Aciyi, mutlulugu paylasmak
ve sonuna kadar sadik olmaktir...

Alinti:Sacide Cakik
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=19271

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog