17 Eyl 2008

Bayramda, sonbahar tatili fırsatı

Üç günlük ramazan bayramında, yaşadığı şehirden uzaklaşmak ya da bayramı hafta sonuyla birleştirip uzun tatil yapmak isteyenlere, yurt içinde 40’ın üzerinde tur, yurt dışında da hemen hemen dünyanın her yerine seyahat seçeneği seçeneği sunuluyor.

İki hafta sonunu da birleştirebilenlere yurt içinde 10 günlük “Karadeniz”, “Gap” ve “cennetten tarihe”, yurt dışına gideceklere Amerika ve Uzak Doğu turları var.Arife akşamı tatile çıkacaklara 12 farklı seçenekte 6 günlük, “önce aile ziyareti, sonra tatil” diyenlere de bayram sonu başlayan 4 günlük turlar öneriliyor. Budapeşte, Prag, Amsterdam, Paris ve Roma gibi şehirler de kısa bayram tatili için uygun seçenekler arasında.

Tur operatörleri de mevsim ve tatil süresi açısından, tatil için iyi bir fırsat olarak gördükleri bayrama yönelik şimdiden tur seçenekleri oluşturmaya başladı. Hatta bazı turların duyuru yapılmadan dolduğu belirtiliyor.

FARKLI GÜN VE SEÇENEKTE TURLAR
Etstur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli’nin verdiği bilgiye göre, bayramın tamamında tatil yapmak isteyenlerden, akraba ziyaretleriyle tatili aynı anda aradan çıkarmaya çalışanlara, vatandaşlar, farklı günleri kapsayan toplam 40 ayrı tur arasından seçim yapabilecek.İki hafta sonunu birleştirebilenler için, 10 günlük Karadeniz, Gap ile Kapadokya, Kilikya ve Antalya’yı kapsayan “Cennetten Tarihe” ve Kuşadası, Pamukkale, Konya ve Kapadokya’nın gezildiği “Büyük Anadolu” adlı turlar var. Bu turlarda, vatandaşlar 6 veya 7 tarihi ve turistik mekanı gezebilecek.Arife akşamı tatile çıkmak isteyenlere de yaklaşık 12 farklı seçenekte 6 günlük turlar öneriliyor. Bu turlar arasında, Büyük Anadolu ve Cennetten Tarihe’nin yanı sıra, Kapadokya-Galatya (Çorum-Hattuşaş), Klikya-Kapadokya turları var.


Ayrıca, Antakya’dan Antalya’ya boydan boya tüm Akdeniz bölgesinin gezildiği “Büyük Akdeniz” turu ile Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır’ı kapsayan kısa Gap turu da bölgeyi daha önce görmeyenler için iyi bir izlenim oluşturacak nitelikte.Ege bölgesini kapsayan turlarda da Kuşadası-Pamukkale turunun yanı sıra, kuzey Ege’yi görmek isteyenlere Çanakkale’den çıkıp, Ayvalık, Çeşme ve İzmir’e gelen turlar tavsiye ediliyor. Bunun yanında, hep yaz aylarında gittikleri Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’nin sonbaharını merak edenler için güney Ege turları var. Bayramı tatilde geçirmek isteyenlere arife akşamı yola çıkılan veya aileyi ziyaret edip sonra kaçamak yapmak isteyenlere de bayramdan sonra başlayan 4 günlük turlar sunuluyor.Bu turlar da Galatya, Kilikya, Kapadokya, Bitinya, İyonya, Pamukkale, Likya, Karya, Misya ve Bodrum gibi destinasyonlara yönelik olacak. Ayrıca, Kapadokya’ya ise 27 Eylül’den 5 Ekim’e kadar her gün, iki-üç gece konaklamalı turlar var.


“BAZI TURLAR İLAN ETMEDEN KAPANDI”Jolly Tur Acenteler ve Satış Müdürü Murat Kuduzcu da bayram için tur programlarının şimdiden hazır olduğunu bildirdi. Bayram için ciddi anlamda düzenlenmiş kültür turları bulunduğunu belirten Kuduzcu, bayramı 10 güne çıkaracaklar, “iyi organize edilmiş” GAP turlarını öneriyor. Her zaman revaçta olan Kapadokya ile Ege-Akdeniz turları da sonbahar tatili için uygun bir fırsat olarak görülüyor.Bayramda yurt dışına çıkmak isteyenlere de birçok tur seçeneği bulunuyor. Bayramın sunduğu “uzun tatil” imkanını birçok kişinin değerlendirmek istediğini belirten Kuduzcu, bu nedenle, bayramda özellikle yurt dışına turların ilgi göreceğini söyledi.


Kuduzcu, “Doğu ve Güney Amerika, Uzak Doğu turları revaçta. Heyecanlı ve istekli bazı konuklarımız var, özellikle uzun turlarda. Onları henüz afişe etmeden sattık, Doğu Amerika turunu ilan etmeden bitirdik” dedi. Kuduzcu, şimdiden Antalya için de ciddi rezervasyon talepleri olduğunu bildirdi.DÜNYANIN HER YERİNE SEYAHATKuduzcu’nun verdiği bilgiye göre, bayramda, dünyanın hemen her yerine seyahat imkanı var. En fazla seyahatin olması beklenen Avrupa’ya bir hafta süreli Budapeşte-Prag-Viyana, Belçika-Lüksemburg-Hollanda ve Roma-Venedik-Floransa üçlü turları olacak.

Bunun yanında, 3-4 gün tatil yapabileceklere, tek destinasyona yönelik seneçenekler de sunuluyor. Bunlar arasında, Budapeşte ve Prag’ın yanında, Amsterdam, Paris, Roma gibi şehirler ile Yunanistan ve Mısır gibi ülkeler var. neler döfdünğünü bilemiyor gibiyiz neden acaba.Ayrıca, hava sıcaklıklarının uygun olması nedeniyle Dubai turları da bayram için öneriliyor. İsteyenler, kombinasyonlu Japonya-Güney Kore, Hindistan-Nepal, Kamboçya-Vietnam gibi Uzakdoğu turları yapabilecek. Moskova-St. Petersburg’da “beyaz geceleri” görmek isteyenler için.Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların, vize işlemlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden Kuduzcu, en az bir hafta öncesinden gerekli evrakları tur operatörlerine vermeleri gerektiğini söyledi.Kuduzcu, vizeyi ihmal eden vatandaşların, son dakikada tatile çıkamama gibi durumlarla karşılaştıklarını, tatil planı yapanların bu tür üzücü durumlarla karşılaşmalarını istemediklerini vurguladı.

Hiç yorum yok: